Editie 05

VITALOGIE magazine cover editie 5 met Joris Linssen

VITALOGIE EDITIE 05

Coverstory: Joris Linssen over de (levens)lessen die hij leerde door te luisteren naar anderen, hondenfluitjes & het nieuwsgierige kind in zichzelf

Hartchirurg Ehsan natour legt uit hoe je hart spreekt en hoe aandacht en verbinding veerkracht sterk verbeteren

Schaatscoach gianni romme deelt z'n vijf vitale wijsheden van op en naast de baan

Doe eerst een rotklus én nog negen tips om moeiteloos en stressvrij te leren werken

Humor op de werkvloer helpt in het contact met collega's ... als je weet wat grappig is

Effe chillen? Geen probleem! Maartje willems over het nut van even niksen

Humor op de werkvloer

Humor verbindt. En in tegenstelling tot wat je soms denkt over je schoonmoeder, je collega of je buurman, heeft iedereen een gevoel voor humor.

Mensen met een ontwikkeld gevoel voor humor kunnen a) grappig zijn, b) grappen begrijpen, en c) relativeren met humor. Bij je schoonmoeder is dit gewoon wat minder fijnbesnaard. Een grap? Oordeel zelf maar.

OP WIE STA JIJ TE WACHTEN?

Een oppervlakkig lijkende vraag waarmee je het ijs kunt breken. Ook een vraag waarmee je heel diep kunt komen. Ontwapenend en toch vlijmscherp. Dat bewijst Joris Linssen als innemende tv-presentator al jaren.

Voor VITALOGIE #5 wachtte hem dit gesprek over vitaliteit. Een gesprek over z’n boek en de levenslessen uit de vele ontmoetingen die hij al had in zijn leven. En veel meer…

Stilstand voor vooruitgang

Na duizenden hartoperaties kijkt Ehsan Natour niet meer puur en alleen naar het hart en de medisch-technisch kant van een operatie. Ehsan ziet steeds meer het geheel: het hart, de patiënt, het proces én het gevoel. De mens achter de patiënt. En daarmee ook een andere visie op de zorg voor die mens. Hij richtte een stichting op, schreef een boek en maakt kunst bedoelt om aandacht te creëren voor deze visie. 

Abonneren? kies
hier je abonnement!